Info

Olen pianisti,  joka on erikoistunut laulumusiikkiin sekä erityisesti oopperaan. Valmistuin Sibelius-Akatemian korrepetition maisterikoulutusohjelmasta kesäkuussa 2018. Osaamistani olen täydentänyt kapellimestarikursseilla professori Jorma Panulan johdolla  Panula-Akatemiassa.

 

Olen toiminut korrepetiittorina mm. Aleksanterin teatterin, Musiikkitalon, Sellosalin,  Helsingin Barokkiorkesterin, sekä Kansallisoopperan ja Sibelius-Akatemian produktioissa, sekä apulaiskorrepetiittorina Lontoossa Co-Opera-co -yhdistyksen  Carmen – työryhmässä kesäkaudella 2011. Orkesterissa olen soittanut kosketinsoittajana paitsi pianon myös celestan ja cembalon ääressä. Säestystehtävissä soittimenani ovat tarvittaessa myös urut. 

Toimin pianistina konserttilavalla ja lavan takana,  laulajien harjoituttajana sekä esiintyvänä taiteilijana. Tämän lisäksi pedagoginen työ on minulle tärkeää ja toimin säestäjänä ja pianonsoiton tuntiopettajana Etelä-Helsingin kansalaisopistossa, sekä pianistina useiden upeiden opettajien laululuokissa. Etelä-Helsingin kansalaisopistossa olen tällä hetkellä myös kurssisuunnittelijan tehtävässä.
Aiempi työkokemukseni teatterin maailmasta ja draamapedagogin tutkintoni täydentävät osaamistani paitsi korrepetiittorin työssä, myös mm. konserttikokonaisuuksien suunnittelussa ja toteutuksessa. 

I am a pianist specialized in vocal music and have graduated Master of Music from the Sibelius-Academy in Helsinki with excellent grades in opera repetition major and outstanding in orchestra conducting minor.  I have advanced my studies in orchestra conducting privately with professor Jorma Panula in Panula-Academy. Currently, I work as a pianist and opera coach.

I also play the organ and harpsichord in addition to my main instrument

Aikaisemmin Laura on työskennellyt myös näyttelijänä ja lastenmuusikkona. Hänen lastenlaulunsa ovat kuuluneet erityisesti Jyväskylän lastenmaailma Viherlaaksossa sekä Nyrölän Kallioplanetaariossa. Osa lauluista on julkaistu WSOY:n oppikirjassa SOI! 1-2. Draamakasvatuksen lopputyönsä Laura teki "Mestariteos" -näytelmän käsikirjoittajana, ja hän on myös ohjannut lastennäytelmiä Kallioplanetaariolle sekä Jyväskylän Yliopiston Kampus Teatteriin. Improvisaatioteatteri on ollut Lauralle tärkeää, ja hän on yksi Jyväskylän ylioppilasteatterin Ässiä hatusta -improryhmän perustajajäsenistä.  Pianonsoiton ammattiopintoihin Laura hakeutui osallistuttuaan kansainväliseen opiskelijoiden pianokilpailuun Utrechtissa 2004. Siellä hänet palkittiin parhaasta Simeon ten Holtin nykymusiikkietydin tulkinnasta.

 

Jyväskylään Laura perusti taiteen perusopetusta antavan Kypärämäen musiikkikoulun, joka oli nykyisin tunnetun Kodály musiikkikoulun edeltäjä.  Pääkaupunkiseudulle muutettuaan hän on opettanut musiikkia sekä toiminut pianistina mm. Espoon Arbiksen, laulustudio AllVoicen,  Espoon ooppera- ja musiikkiteatteri Soolo ry:n konserteissa sekä toiminut pianonsoitonopettajana Vantaan musiikkiopistossa ja musiikin lehtorina Espoon kaupungin Lintumetsän koulussa. 

© 2016 Laura Kivikoski