Info

Olen pianisti,  joka on erikoistunut laulumusiikkiin sekä erityisesti oopperaan. Valmistuin Sibelius-Akatemian korrepetition maisterikoulutusohjelmasta kesäkuussa 2018. Osaamistani olen täydentänyt kapellimestarikursseilla professori Jorma Panulan johdolla  Panula-Akatemiassa. 

Tähän mennessä olen toiminut opintojeni lisäksi korrepetiittorina mm. Sellosalin, Aleksanterin teatterin, Helsingin Barokkiorkesterin, sekä Kansallisoopperan produktioissa ,  Taideyliopiston La Boheme ja Taikahuilu – produktiossa, sekä apulaiskorrepetiittorina Lontoossa Co-Opera -oopperan Carmen – työryhmässä kesäkaudella 2011. Orkesterissa olen soittanut kosketinsoittajana paitsi pianon myös celestan ja cembalon ääressä. Säestystehtävissä työvälineenäni ovat myös urut. 

Vuonna 2015 muodostetussa Last Minute Opera Company -työryhmässä toteutimme tuoreita ja helposti siirrettäviä oopperaproduktioita menestyksekkäästi. La Traviata -produktiomme palkittiin Putikon Music of Love -festivaalilla parhaana produktiona. 

Toimin pianistina konserttilavalla ja lavan takana,  laulajien harjoituttajana sekä esiintyvänä taiteilijana. Tämän lisäksi pedagoginen työ on minulle tärkeää, ja toimin tuntiopettajana Etelä-Helsingin kansalaisopisto Toimelassa sekä keväällä 2019 myös Vantaan musiikkiopistossa.
Aiempi draamapedagogin tutkintoni täydentää osaamistani paitsi korrepetiittorin työssä, myös mm. konserttikokonaisuuksien suunnittelussa ja toteutuksessa. 

Aikaisemmin Laura on työskennellyt näyttelijänä ja lastenmuusikkona. Hänen lastenlaulunsa ovat kuuluneet erityisesti Jyväskylän lastenmaailma Viherlaaksossa sekä Nyrölän Kallioplanetaariossa. Osa lauluista on julkaistu WSOY:n oppikirjassa SOI! 1-2. Draamakasvatuksen lopputyönsä Laura teki "Mestariteos" -näytelmän käsikirjoittajana, ja hän on myös ohjannut lastennäytelmiä Kallioplanetaariolle sekä Jyväskylän Yliopiston Kampus Teatteriin. Improvisaatioteatteri on ollut Lauralle tärkeää, ja hän on yksi Jyväskylän ylioppilasteatterin Ässiä hatusta -improryhmän perustajajäsenistä.  Pianonsoiton ammattiopintoihin Laura hakeutui osallistuttuaan kansainväliseen opiskelijoiden pianokilpailuun Utrechtissa 2004. Siellä hänet palkittiin parhaasta Simeon ten Holtin nykymusiikkietydin tulkinnasta.

 

Jyväskylään Laura perusti taiteen perusopetusta antavan Kypärämäen musiikkikoulun, ja pääkaupunkiseudulle muutettuaan hän on opettanut musiikkia sekä toiminut pianistina mm. Espoon Arbiksen, laulustudio AllVoicen,  Espoon ooppera- ja musiikkiteatteri Soolo ry:n konserteissa sekä toiminut musiikin lehtorina Espoon kaupungin Lintumetsän koulussa. 

© 2016 Laura Kivikoski